De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Vlaanderen haalt meer geld op dan Nederland …
Vlaanderen, Nederland, Music For Life, Studio brussel, 3FM, Serious Request 2011 -

Vlaanderen haalt meer geld op dan Nederland …

zondag 25 december 2011 02:11
Spread the love

Gisteren haalde Vlaanderen met Music For Life van Studio Brussel die dit jaar in het teken van de strijd tegen diarree 7.142.716 euro op. Dat is een nieuw record. Het glazen huis was te gast in Leuven, Gent en in Antwerpen.

Vanavond  eindigde ook een gelijkaardige  actie in Nederland.   Serious Request 2011. Zij  steunen met hun opbrengst  meer dan 10 miljoen moeders die   geraakt zijn door oorlog en  alleen staan  voor de zorg van hun gezin. De actie van Serious Request  2011  bracht   8,6 miljoen euro op. Ook dit was voor Nederland een  nieuw record.

 In Leiden werd het bedrag vlak voor tien uur bekendgemaakt in het bijzijn van Coen Swijnenberg, Timur Perlin en Gerard Ekdom en de meeste andere dj’s van 3FM.

Nederland heeft ongeveer 16.847. 007 inwoners.  en Vlaanderen ongeveer  zeven en een half miljoen inwoners.

Dus Vlaanderen , zo een klein land … heeft meer geld gegeven voor Music For Life  dan Nederland … 

Vroeger was het ooit anders …

En toch is iedere cent , van waar het ook komt , welkom om mensen in de derde wereld te helpen ….  En nu maar hopen dat het geld ook op de goede plaats terecht komt …

Proficiat voor Nederland en Vlaanderen ..alle medewerkers . voor hun inzet , creativiteit en doorzettingsvermogen.

Nu maar hopen dat de VRT  tegen eind van volgend jaar een goed concept vindt om gans Vlaanderen weer te mobiliseren.

Solidariteit gaat over de grenzen heen .  Maar laten we natuurlijk ook de mensen die hier in ons landje in armoede leven  niet vergeten … Ook zij verdienen onze volledige aandacht … En dit niet alleen met woorden … maar ook met daden …

Informatie gegevens : NOS.NL en GOOGLE.BE

Luc Schrijvers

take down
the paywall
steun ons nu!