De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Het pluche van bancaire directiekamers doet socialistische idealen verbleken’
Brussel, Vakbond, Privacy, Griekenland, Nederland, EU, Bankiers, Belastingbetaler, Jaap Blokker, Socialistische idealen -

‘Het pluche van bancaire directiekamers doet socialistische idealen verbleken’

woensdag 17 augustus 2011 10:56
Spread the love

Bankiers hebben,,alle realiteitszin” verloren als het gaat om de hoogte van hun persoonlijke beloning. De bedragen voor bankiers staan in ,,volstrekte wanverhouding” tot het inkomen van de man of vrouw op de werkvloer een paar etages lager. ,,Bij hun miljoenenjacht ten gunste van de eigen privérekening zijn bankiers kennelijk vergeten dat zij hun posities hebben kunnen behouden dankzij de belastingbetaler”.

Dat schrijft de onlangs overleden Jaap Blokker in het recent verschenen jaarverslag van de Blokker Holding, waarover Beursduivel.be bericht.

Blokker haalt ook uit naar Lodewijk de Waal, een voormalig Nederlands vakbondsleider die namens de Nederlandse staat nu zetelt in het bestuur van de ING-bank en daar werd aangesteld om de beloningsuitwassen in te tomen. ,,Desondanks heeft niemand deze rijkspitbull horen grommen of blaffen, laat staan zien bijten toen de bonussen werden vastgesteld. Het pluche van bancaire directiekamers doet kennelijk socialistische idealen verbleken”.

Tenslotte maakt Blokker zich zorgen over het ,,in hoog tempo kwijtraken van onze privacy”, ,,de bodemloze put Griekenland” en ,,Brussel”, waarmee uiteraard de EU wordt bedoeld.

http://www.beursduivel.be/nieuws/112175/Jaap_Blokker_haalt_nog_een_keer_uit

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!