De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Nederlandse Conspiracy Cells of Fire eist aanslagen in Utrecht op
Nederland, Nieuws, Wereld, Aanslag, Conspiracy Cells of Fire -

Nederlandse Conspiracy Cells of Fire eist aanslagen in Utrecht op

woensdag 23 februari 2011 19:53
Spread the love

Een groep die beweert een Nederlandse cel te zijn van de Griekse anarchistische beweging Conspiracy Cells of Fire (CCF) eist de verantwoordelijkheid op voor drie brandstichtingen op de Rabobanktoren in Utrecht. Dat laten zij vandaag weten op de Nederlandse site Indymedia.

De Griekse anarchistische CCF pleegde eerder al bomaanslagen op banken in Athene en Thessaloniki. Deze groep zat ook achter de bompakketten die in november naar verschillende ambassades werden gestuurd.

De Rabobank is volgens de verklaring op Indymedia “fascistisch”. De Nederlandsegroep zegt de brandstichtingen te hebben gepleegd om de investeringen van de bank in de wapenindustrie aan te klagen. Deze wapens zouden nu immers gebruikt worden door de vallende regimes in Tunesië, Egypte en Libië.

De groep kondigt toekomstige aanslagen aan tegen andere in hun ogen “fascistische” bedrijven, zoals Shell, ING, ABN-Amro en Randstad. Ook de Nederlandse regeringsleiders moeten volgens de verklaring worden geëxecuteerd.

De CCF noemt zich een anarcho-individualistische beweging. Het anarcho-individualisme verwerpt de klassieke nadruk van anarchisten op klassenstrijd. Ze menen dat elk individu een strijd moet voeren tegen de instituties. Veel anarchisten verwerpen de CCF dan ook als ware het een anarchistische beweging.

Het discours van het anarcho-individualisme doet denken aan Julian Assange, voorman van klokkenluidersite WikiLeaks. Ook hij meende dat de strijd vandaag niet meer gevoerd wordt tussen klassen of tussen links en rechts, maar dat het individu zich moet verzetten tegen zijn vervreemding van de staat en de instellingen door de leugens die deze ons voorhouden.

Het is echter nog onbekend of de groep die op Indymedia beweert een onderdeel te zijn van de CCF er daadwerkelijk iets mee te maken heeft. Ook is nog niet vast komen te staan of deze mensen sowieso wel achter de aanslagen zitten. Wel is duidelijk dat de branden in de Rabotoren zijn aangestoken.

take down
the paywall
steun ons nu!