De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De grote zonde van Joe Rogan

donderdag 9 september 2021 09:30
Spread the love

Matt Taibbi stapte op bij Rolling Stone, Glenn Greenwald hield het niet langer uit bij dat mainstream-liberal speeltje van miljardair Pierre Omidyar; The Intercept, en Jonathan Cook verliet al veel eerder dat volledig gecorrumpeerde vehikel, The Guardian.

De machtige mainstream (neo)liberal media domineren het journalistieke speelveld en mogen graag uitmaken wie serieus genomen dient te worden en wie niet. Gewetensvolle journalisten verdommen het om in dat zieke spelletje mee te gaan. En dat geldt ook voor een komiek/opiniemaker als Jimmy Dore, die een carrièreaanbod kreeg van TYT maar tijdig doorkreeg dat ook die club allang zijn progressieve veren had afgeschud en mainstream Democrat (shitlib) was geworden.

Ik hou niet van vechtsporttypes als Joe Rogan, vind sommige van zijn standpunten walgelijk en ik volg zijn show absoluut niet m.u.v. de momenten dat hij interessante gasten heeft. Rogan beschouwt zichzelf als ‘behoorlijk liberaal’ en de waarheid is dat Rogan in zijn podcast respectvol het gesprek aangaat met zowel rechtse als linkse opiniemakers. Rogan sterkste punt is zijn gebrek aan drammerigheid, betweterigheid en zijn oprecht belangstellende vragen. Hem in een (Amerikaans) rechtse hoek plaatsen is dan ook redelijk misplaatst. En hij is allerminst een religieuze antivaXXer, slechts een criticus van vaccinatie onder jeugdigen en van vaccinatiedwang.

Maar passend in de cancel culture is het niet gewenst om het voor hem op te nemen nadat hij “een verderfelijke invloed heeft verspreid” door Covid op te lopen en dan niet netjes dood te gaan (en op zijn sterfbed nog spijt te betuigen de prik niet te hebben genomen).Een mogelijk nog grotere zonde beging Joe Rogan door al na drie dagen te herstellen en dat te wijten aan het gebruik van o.m. Ivermectine. Een middel dat volgens de complete lafhartige liberal media niets anders dan een paardenontwormingsmiddel zou zijn en dat volgens een gelogen artikel voor een overvloed aan ziekenhuisopnames zorgde met vergiftigde mensen. CNN herhaalde deze leugen klakkeloos.

Mensen als Jimmy Dore, Craig Jardula & Fiorella Isabel (The Convo Couch) en veel meer onafhankelijke geesten hebben wel dat lef om een leugen, een leugen te noemen. Dit is wat Glenn Greenwald durfde op te merken op Twitter:
“Liegen is prima zolang het wordt gedaan om mensen te belasteren waar het eigen publiek een hekel aan heeft. Dat is 100% de regel bij liberale, zakelijke nieuwsmedia. CNN weet dit.
Joe Rogan’s oprechte schok dat [CNN’s] Jim Acosta over hem liegt, is haast aandoenlijk.”

https://twitter.com/i/status/1435609679359578115


Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!