De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ahilan Ratnamohan & Star Boy Collective | Star Boy Productions | theater | première | Engelstalig

woensdag 3 september 2014 11:01
Spread the love

Illegaal legaal worden! Schijnhuwelijk, paspoortwissel, adoptie, valse contracten, een sugar mamma of een internetrelatie. Krijg nu uw statuut van asielzoeker, een 6-maanden kaart, 5-jaren kaart of zelfs de Belgische nationaliteit!

Star Boy Productions helpt u om in het land te blijven en zelfs succesvol Belgisch burger te worden. Want met hun jarenlange ervaring helpen drie Afrikaanse migranten Junior, Aloys en Lateef u graag verder op uw zoektocht naar een betere toekomst. 

De 3 mannen leiden het publiek binnen in hun wereld van clandestiene overlevingstactieken en laten de toeschouwer via een ceremoniële inburgeringsinitiatie op beklijvende wijze de psyche ondergaan van de Afrikaanse migranten in ons land.  Star Boy Productions onderzoekt de paradoxen tussen wat wettig en onwettig is in onze maatschappij, en tussen de perceptie van Afrika en Europa voor en na aankomst.

De jonge regisseur Ahilan Ratnamohan maakt sinds 2007 theater. Hij creëerde in 2013 zijn eerste succesvolle stuk Michael Essien I want to play as you… in een samenwerking met 6 Nigeriaanse voetballers. Die samenwerking met deze non-performers is nu 3 jaren bezig. Het is een poging om beklijvend, innovatieve en hedendaagse performance te creëren met een ploeg van niet conventioneel getrainde performers. Gedreven om een nieuwe stem te geven aan de Belgische kunstscène werkt hij nu aan het vervolg: Star Boy Productions.

De voorstelling gaat in première op 26 en 27 september. Meer info op www.monty.be.

take down
the paywall
steun ons nu!