De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Actietraining geweldloos verzet in Antwerpen

Actietraining geweldloos verzet in Antwerpen

dinsdag 1 februari 2011 08:50
Spread the love

In juli 2011 ondersteunt GroeNoord samen met andere organisaties de organisatie van een actiekamp in het Sint-Annabos. Als voorbereiding op de acties tijdens het kamp houdt GroeNoord trainingen directe geweldloze actie.

Hoe pakken we het verzet tegen meer verkeer en voor een leefbare stad verder aan? Wat is directe geweldloze actie? Hoe bereiden we ons erop voor? Welke rol kan je zelf spelen? Dit en nog meer komt aan bod tijdens een actieve dag.

Iedereen is welkom: jong en oud, ervaren of onervaren in actievoeren, gewoon uit nieuwsgierigheid of om te zien hoe je het verzet mee vorm kan geven.

De training is laagdrempelig, met ruimte voor discussie en uitwisseling van ideeën. Een eerste training vindt plaats op zondag 20 februari en duurt een hele dag.

Schrijf je in via steungroep.groenoord@gmail.com ; je krijgt dan meer info over plaats en uur.

Meer info www.groenoord.be

take down
the paywall
steun ons nu!