De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

20 km van Brussel: Meer dan 10.000 euro opgehaald door #WeMoveTogether-team van Handicap International
Handicap International

20 km van Brussel: Meer dan 10.000 euro opgehaald door #WeMoveTogether-team van Handicap International

De 20 km van Brussel vond deze zondag plaats na een jaar van onderbreking door de gezondheidscrisis. Er waren bijna 20.000 mensen ingeschreven. En onder hen namen 105 deelnemers deel aan de race ten voordele van Handicap International. Dankzij sponsoring is er al meer dan 10.000 euro opgehaald.

dinsdag 14 september 2021 14:15
Spread the love

 

Het mooie #WeMoveTogether-team omvatte de aanwezigheid van een gehandicapt sportteam gebouwd rond de Brusselse Bassel Maleki (gedragen op een joëlette).

Bassel Maleki, geboren in Syrië in 1992, met een meervoudige handicap, arriveerde in 2004 in België.
“Ik heb hersenverlamming. Mijn lichaam beweegt alle kanten op en ik heb er geen controle over. Mijn gezicht is constant verwrongen, mijn mond sluit niet goed en ik kwijl veel. Ik kan niet lopen, ik zit in een elektrische auto. Ik weet helemaal niet hoe ik mijn handen moet gebruiken. Ik werk alleen met mijn voeten op de computer. Ik kan schriftelijk communiceren, want ik spreek ook niet.”

Bron: Handicap International

Bassel Maleki: “Tijdens mijn jeugd had ik geen geschikt apparaat voor mijn behoeften. En ik had geen apparaat waarmee ik onafhankelijk kon zijn zoals ik dat nu doe. Ik wil Handicap International bedanken voor het uitvoeren van dit prachtige werk met mensen met een handicap in nood en voor het aanbieden van de sleutel tot meer mobiliteit.”

“Dit is de derde keer dat ik deelneem aan de 20 km van Brussel. Ik ben heel blij dat ik het voor het eerst met Handicap International heb gedaan.” Met de verzamelde winst kunnen gehandicapte kinderen of volwassenen de zorg krijgen die ze nodig hebben: fysiotherapie, een orthese, een prothese of zelfs een rolstoel.

 

HANDICAP INTERNATIONAL is een onafhankelijke, internationale humanitaire organisatie die al meer dan 35 jaar hulp biedt in geval van armoede en exclusie, conflicten en natuurrampen. De organisatie steunt personen met een handicap en kwetsbare bevolkingsgroepen en ziet erop toe dat in hun voornaamste behoeften voorzien wordt en tracht hun levensomstandigheden te verbeteren. De organisatie zet zich in voor de waardigheid en de fundamentele rechten van die personen.

Sinds haar oprichting in 1982 zette Handicap International ontwikkelingsprogramma’s op touw in meer dan 60 landen en bood de organisatie hulp in tal van noodsituaties. Acht nationale afdelingen vormen samen het internationale netwerk van Handicap International (Duitsland, België, Canada, de Verenigde Staten, Frankrijk, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland).

Handicap International is een van de zes stichtende leden van de Internationale Campagne tegen Landmijnen (ICBL) en mocht in 1997 de gedeelde Nobelprijs voor de vrede in ontvangst nemen. In 2011 won de organisatie de Conrad N. Hilton Humanitarian Prize.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!