Tegendraads leesvoer -

Tegendraads leesvoer: Jonathan Cook over de redactionele lijn van CNN

DeWereldMorgen houdt je op de hoogte van internationale ontwikkelingen via eigen artikels en vertalingen, maar ook in deze rubriek met interessante artikels en video's op andere websites. Deze keer aandacht voor de houding van nieuwszender CNN in de oorlog in Gaza, een ludieke actie op luchthaven Schiphol, meer info over wat er op 7 oktober 2023 op een ravefestival in Israël gebeurde, en een analyse van het interview dat Vladimir Poetin aan Tucker Carlson gaf.

vrijdag 16 februari 2024 15:04
Spread the love

 

Volgens de Britse journalist Jonathan Cook kunnen westerse media nooit echt verslag doen van de omvang van Israëls criminaliteit, omdat dit zou neerkomen op het blootleggen van hun langdurige medeplichtigheid aan deze misdaden. Uit lekken blijkt dat CNN al maanden een redactionele lijn heeft opgelegd die bedoeld is om Israëls standpunt van de gebeurtenissen in Gaza te versterken, tot en met het verdoezelen van wreedheden van het Israëlische leger.

In deze video geeft de VS-journalist Glenn Greenwald zijn commentaar op het beruchte TV-interview tussen Tucker Carlson en Vladimir Poetin. Gebaseerd op historisch feitenmateriaal weerlegt Greenwald de framing die in de westerse mainstream media te horen is over de invasie van Rusland in Oekraïne.

 

“Beste reizigers, helaas moeten wij u meedelen dat u betrokken bent bij genocide. De Nederlandse regering gebruikt uw stem en uw belastinggeld om Israël politiek en economisch te steunen bij de vernietiging van Gaza en haar bevolking.” Dat hoorden verbaasde reizigers op het centraal station van Den Haag. De actievoerders hadden de geluidsinstallatie gehackt en de typische omroepstem perfect nagebootst.

 

Nieuw bewijs wijst in de richting van Israëlische veiligheidstroepen, niet Hamas, voor het veroorzaken van de meeste doden op het muziekfestival – burgerdoden die vervolgens werden gebruikt om de genocide op Gaza te rechtvaardigen.

 

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!