Foto: printscreen Instagram

Terwijl genocide zich voltrekt, plannen Israëlische kolonisten ‘droomstrandhuis’ in Gaza

Terwijl duizenden dode lichamen nog steeds onder het puin liggen, heeft een groot Israëlisch vastgoedbedrijf dat huizen bouwt voor joodse kolonisten op de Westelijke Jordaanoever, advertenties verspreid voor de verkoop van huizen in Gaza.

dinsdag 19 december 2023 14:10
Spread the love

 

De een zijn dood is de ander zijn brood. Vastgoedbedrijf Harey Zahav, bekend van het bouwen van huizen voor kolonisten op de Westelijke Jordaanoever, heeft een nieuw project aangekondigd dat voordeel haalt uit de genocide in Gaza.

“De hele Gazastrook moet leeggemaakt en met de grond gelijk gemaakt worden, net als in Auschwitz”

In het verleden waren al plannen uitgelekt om alle inwoners van Gaza te verdrijven naar het buitenland. Extreemrechtse krachten in Israël houden zich minder en minder in en komen er openlijk voor uit om een grootschalige etnische zuivering door te voeren.

Zo bijvoorbeeld David Azoulai, gemeenteraadslid van Metula, een stad in het noorden van Israël. Volgens hem moet de hele Gazastrook “leeggemaakt en met de grond gelijk gemaakt worden, net als in Auschwitz”.

Het vastgoedbedrijf is van plan om huizen te bouwen aan de kuststrook van Gaza. In de advertenties staan slogans als “Word wakker, een strandhuis is geen droom”.

Er zijn al schetsen voorzien waar die woningen zullen komen en er wordt gespeculeerd hoe de heropbouw zal verlopen. Er worden zelfs al voorverkoopprijzen vermeld.

Foto: printscreen Instagram

Een andere illustratie toont ook de namen van toekomstige nederzettingen: Maale Atzmona, Oren en Neve Katif. Deze namen verwijzen naar oude nederzettingen in de Gazastrook.

Foto: Printscreen Instagram

In de advertentie staat te lezen: “Wij, Harey Zahav, werken aan de voorbereiding van de terugkeer naar Gush Katif. Onze werknemers werken aan de rehabilitatie van de regio, ruimen afval op en deporteren de bezetters (Palestijnen). We hopen dat in de nabije toekomst de ontvoerden en onze soldaten op de een of andere manier zullen terugkeren naar hun huizen, en we kunnen beginnen met de bouw in het hele Gush Katif-gebied in de Gazastrook.”

“Onze werknemers werken aan de rehabilitatie van de regio, ruimen afval op en deporteren de bezetters (Palestijnen)”

Gush Katif was een blok van Israëlische nederzettingen die begin jaren zeventig in de Gazastrook is gesticht, maar waarvan de inwoners zich in 2005 moesten terugtrekken als gevolg van het terugtrekkingsplan uit de Gazastrook.

Impliciet suggereert het vastgoedbedrijf dat het samenwerkt met Israëlische soldaten in Gaza.

Het bouwen van nederzettingen op de ruïnes van verwoeste Palestijnse huizen roept pijnlijke herinneringen op aan de Nakba, toen meer dan 500 Palestijnse steden en dorpen door zionistische milities met de grond gelijk werden gemaakt en 750.000 Palestijnen werden gedeporteerd.

 

*        *       *

 

Dit gaat al lang niet meer over een oorlog tegen Hamas. Het is een oorlog tegen de Palestijnen. 7 oktober is het excuus om de oude messiaanse droom van Groot-Israël, van de zee tot aan de rivier, te verwezenlijken.

Terwijl de genocide zich voor onze ogen afspeelt nemen Westerse landen geen acties en laten we toe dat wapens vanuit onze havens worden geleverd voor deze slachtpartij. Ja, er zijn wat voorzichtige veroordelingen, maar daar blijft het bij. Er komen geen diplomatieke sancties, laat staan economische sancties.

Dat maakt het Westen medeplichtig. Wir haben es gewusst.

 

Bronnen:

Israeli company announce controversial housing project in devastated Gaza
As genocide unfolds, Israel settlers plan ‘dream’ beach house in Gaza
Un promoteur israélien suscite l’indignation en diffusant des projets de constructions à Gaza
Gaza death toll is accurate, scientists say, as Israel massacres civilians

 

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!