Podcast - Alles Wordt Beter

#16: Walter Zinzen: “Media, blijf ‘wakker’!”

Wat is de rol van nieuwsmedia eigenlijk? Die vraag stelden wij ons na de veelbesproken Terzake-aflevering over woke, naar aanleiding van de aanval op de aanstelling van Dalilla Hermans als coördinator voor Brugge Culturele Hoofdstad 2030. Zijn het woordvoerders van de politiek, zijn het verslaggevers, of moeten ze hun maatschappelijke rol als vierde macht toch nog meer opnemen en kritischer zijn?

donderdag 27 april 2023 15:21
Spread the love

 

Ng Sauw Tjhoi praat met voormalig VRT-journalist Walter Zinzen over hoe hij de media wil wakker houden. Hun gesprek wordt gevoed door bijdragen van Raf Njotea (freelance scenarist, presentator en opiniemaker), Hadjira Hussain Khan (student sociologie en freelance journalist),Pascal Debruyne (doctor in de politieke wetenschappen, moraalfilosoof en sociaal werker), een fragment van Jonathan Hendrickx (postdoctoraal onderzoeker in journalistieke studies aan de universiteit van Wenen, verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB)) via ‘Snapt ge mij nu?’ en het opiniestuk van Jihad Van Puymbroeck (Covoorzitter Hand in Hand tegen racisme) en Nina Henkens (Algemeen coördinator Kif Kif vzw) uit de Vrije Tribune van Knack.

Een kleine blik achter de schermen:

Links: Ng Sauw Tjhoi. Rechts: Walter Zinzen (voormalig VRT-journalist)

Links: Ng Sauw Tjhoi. Rechts: Walter Zinzen (voormalig VRT-journalist)

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!