Podcast - Alles Wordt Beter

#15: Delhaize: Iedereen in de aanbieding?!

De groep “Ahold Delhaize” kondigde enkele weken geleden aan dat het al zijn supermarkten in eigen beheer, verkoopt aan zelfstandige uitbaters. Zo zien 9.000 mensen zich dus ineens van ‘baas’ veranderen. Maar in zelfstandige winkels gelden lagere lonen en zwaardere regels. Dit tot groot ongenoegen van de werknemers zelf, met wekenlange stakingen tot gevolg. In gesprek met Matthias Somers van denktank Minerva bekijkt Tjhoi hoe de sociale onrust ook in andere sectoren groeit en hoe winstmaximalisatie de overhand lijkt te nemen.

vrijdag 7 april 2023 09:39
Spread the love

 

Een kleine blik achter de schermen:

Matthias Somers

Matthias Somers en Tjhoi Ng Sauw

 

De podcast is ook te vinden op Spotify en Apple podcast. Gewoon even zoeken op “Alles Wordt Beter”.

De podcast “Alles Wordt Beter” is een unieke samenwerking van tien media (waaronder DeWereldMorgen.be) en denktanks, namelijk MO*, Apache, De Wereld Morgen, Lava Media, Oikos, Masereelfonds, Beweging.net, Sociaal.net, Sampol en Kif Kif. Andere stemmen, nieuwe verhalen, verrassende perspectieven. De podcast die zin geeft in de toekomst. Meer info: http://alleswordtbeter.be/

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!