Podcast - Alles Wordt Beter

#13: Bont en blauw

De roep om meer blauw op straat wordt in de meest bonte buurten van dit land niet gedeeld. Reden: de ervaringen met de politie draaien er al te vaak uit op vernederingen of regelrecht geweld. Daar vallen zelfs doden bij, in de cel of op straat.

vrijdag 17 februari 2023 13:45
Spread the love

 

Ng Sauw Tjhoi praat over politiegeweld (en hoe we dat kunnen verhinderen en verminderen) met Yassine Boubout  (jurist, activist en expert politionele zaken en laureaat 2023 Amnesty International Human Rights Award Belgium) en Paul Jacobs (oud-hoofdcommissaris en docent aan verschillende politiescholen). Ook Kati Verstrepen (voorzitster Liga van de Mensenrechten) geeft haar mening. Wordt alles beter met minder politie? Of zit de oplossing elders?

 

Een beeld achter de schermen:

Paul Jacobs en Yassine Boubout.

Paul Jacobs en Yassine Boubout.

 

De podcast is ook te vinden op Spotify en Apple podcast. Gewoon even zoeken op “Alles Wordt Beter”.

De podcast “Alles Wordt Beter” is een unieke samenwerking van tien media (waaronder DeWereldMorgen.be) en denktanks. Meer info: http://alleswordtbeter.be/

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!