© Greenpeace / Tim Dirven
Nieuws, Milieu, Samenleving, Politiek, België - Sign for my Future

Meerderheid van de kiezers van CD&V, Open Vld en MR voorstander van klimaatwet

Uit representatief onderzoek bij ruim 2.000 Belgen blijkt dat een meerderheid van de mensen die bij de vorige federale verkiezingen stemden voor CD&V, MR en Open Vld vindt dat de politiek een bindende klimaatwet moet indienen en goedkeuren. Bij mensen die voor N-VA stemden, is 45 procent voor en 17 procent tegen.

maandag 25 maart 2019 15:09
Spread the love

Het onderzoek liep van vrijdag 8 maart tot en met woensdag 13 maart 2019, werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Burat in samenwerking met prof. Gino Verleye van de Universiteit Gent en verwerkt door Dynata. De opdracht hiertoe werd gegeven door Sign for my Future, de coalitie die oproept voor een krachtiger klimaatbeleid en streeft naar een bindende klimaatwet in België.

Meer dan de helft van de Belgen (België: 53 procent – Vlaanderen: 51 procent, Wallonië: 52 procent, Brussel: 63 procent) vindt dat België een bindende klimaatwet moet indienen en goedkeuren. Van de mensen die bij de vorige federale verkiezingen voor CD&V, MR of Open Vld stemden, is 56 procent voor en slechts 16 procent tegen. Voor alle partijen in Vlaanderen en Wallonië zijn er veel meer voorstanders dan tegenstanders. Bij N-VA is bijvoorbeeld 45 procent voorstander, tegenover slechts 17 procent tegenstander.

VRAAG: Ik vind dat de politiek een bindende klimaatwet moet indienen en goedkeuren
(n= 2004)Bron: Sign For My Future

 

 

 

 

 

 

Sign for my Future roept de politici op in te stemmen met de grondwetswijziging die morgen in de Commissie wordt gestemd. “Een krachtige klimaatwet opent de weg naar een krachtig en stabiel klimaatbeleid dat de transitie naar een klimaatneutrale samenleving mogelijk maakt voor onze burgers en bedrijven. Dit is een moment voor leiderschap en langetermijndenken”, aldus de initiatiefnemers.

 

 

Sign for my Future
Sign for my Future is een burgerinitiatief, uitgegroeid tot de breedste coalitie ooit van burgers, jongeren, bedrijfsleiders, middenveldorganisaties, de media en de academische wereld die samen alle Belgen oproepen om te tekenen op signformyfuture.be en zo de volgende regeringen te vragen werk te maken van een krachtig klimaatbeleid.Tekenen kan op signformyfuture.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!