© Wim Schrever

Finn (9), Lucie (11), Gust (12) en Maxime (12) stappen 60 kilometer om donderdag aan te sluiten bij Youth for Climate

Vanmorgen iets voor negen vertrokken vier jonge klimaatactivisten in Sint-Amandsberg te voet naar Brussel: Finn (9), Lucie (11), Gust (12) en Maxime (12) willen de zestig kilometer in drie dagen stappend afleggen. Ze doen dat om aandacht te vragen voor een beter klimaat. Donderdag willen ze aankomen in onze hoofdstad en aansluiten bij de zesde klimaatbetoging van Youth For Climate.

maandag 11 februari 2019 20:11
Spread the love

Het idee van een voettocht voor het klimaat hadden ze vorige zomer al. De huidige aandacht voor een betere planeet was het moment om het plan uit te voeren.

‘Ze wilden eerst kamperen in een tent! Gelukkig hebben we dat kunnen ompraten’, zegt Bieke Purnelle, mama van de jongste klimaatstapper, Finn. Ze is wat nerveus en zal blij zijn als het vertrek achter de rug is. Haar zoon is de jongste die mee op pad gaat. ‘En morgen is het zijn verjaardag!’. Hoe ze dat dan gaan vieren? ‘Ik ga morgen de hele dag met hen mee stappen. Speciaal voor zijn verjaardag!’ De mama glundert.

‘Er zijn altijd minimaal twee begeleiders mee met de kinderen. Dat stelt ons als ouders gerust’, vertelt een papa. ‘Het blijft wel een uitdaging. Een die ze zelf gekozen hebben. Hun keuze was snel duidelijk toen we hen vroegen wat ze wilden doen voor het klimaat.’

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!