Eén van de talloze evenementen op het Beursplein.
Foto -

Voetgangerszone in Brussel: een fotografische stand van zaken

Al enkele jaren lang fotografeer ik het reilen en zeilen op de nieuwe voetgangerszone van Brussel. Sinds pakweg een jaar of twee zijn de Brusselse centrale lanen van het De Brouckèreplein en tot voorbij de Beurs autovrij. Omdat het een zone in transitie is, oogt wat het rauw. Hoewel het de sfeer er ’s avonds niet altijd om over naar huis te schrijven is, kan de sfeer er overdag prima zijn. Brusselaars en toeristen mengen zich dan. Een kleine fotoreportage.

maandag 9 oktober 2017 21:38
Spread the love

Al twee jaar wachten we op de definitieve heraanleg van onze piétonnier, voetgangerszone. Het komt allemaal vrij moeilijk van de grond en met cosmetische ingrepen wordt getracht het er leuk uit te laten zien. Toch is er een lichtpuntje: de metrostations Beurs en De Brouckère krijgen grote fietsenstallingen en de Anspachlaan wordt gerenoveerd tussen de Grétry- en Schildknaapstraat.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!