Foto, Samenleving, Politiek, België, Lokaal, Brussel -

‘Reclaim the steps’: Actie op 1 mei voor Beurs als Brussels Volkshuis

Een aantal organisaties, waaronder We Brussels, en een netwerk van betrokken burgers, kunstenaars en intellectuelen, hielden op 1 mei een happening aan het Beursgebouw: tégen de commercialisering van de Beurs en het Beursplein en vóór het omvormen van het Beursgebouw tot een echt Brussels Volkshuis.

woensdag 2 mei 2018 10:52
Spread the love

De symbolische actie bestond uit drie delen: de plek van de spontane herdenking werd gemarkeerd met krijt, op de trappen werd de tekst ‘RECLAIM THE STEPS’  gespoten en op de zuilen werd een driedelige banderolle opgehangen met daarop de tekst: ‘ICI MAISON DU PEUPLE BRUXELLOIS’. Tenslotte scandeerden de actievoerders in een spreekkoor in drie talen de volgende tekst (die ook als flyer werd rondgedeeld aan de omstaanders):  

“HET PLEIN IS EEN PLAATS VAN HERDENKING VAN  EENHEID IN VERSCHEIDENHEID

DE TRAPPEN ZIJN EEN PLEK VOOR POLITIEKE EXPRESSIE

HET GEBOUW MOET EEN HUIS VAN ONTMOETING ZIJN

VOOR DE MENSEN EN CULTUREN VAN BRUSSEL”

De actie werd ook door Bruzz opgepikt. De actievoerders zijn naar eigen zeggen van plan om te blijven strijden tegen de commercialisering van de Beurs en het Beursplein (en de binnenstad in zijn geheel) en voor het omvormen van het Beursgebouw tot een echt Brussels Volkshuis. 

take down
the paywall
steun ons nu!