Bron: Facebook KoeriersKollectief
Foto, Wereld, Economie, Politiek, België, Lokaal, Brussel -

Internationale steun voor Brusselse Deliveroo-koeriers!

Deliveroo weigert nog langer te werken met loontrekkende fietskoeriers. Zij worden vanaf februari verplicht om zelfstandige te worden. Daarom heeft het KoeriersKollectief op zaterdag 27 januari actie gevoerd aan de kantoren van SMart, de organisatie die nog even instaat voor de praktische regeling van de contracten van de loontrekkende koeriers.

maandag 29 januari 2018 17:35
Spread the love

Deliveroo weigert overleg

Het KoeriersKollectief wil al geruime tijd, samen met de vakbonden met Deliveroo overleggen. Steven Steyaert: ”Deliveroo houdt echter het been stijf. Daarom zijn een aantal koeriers woensdag overgegaan tot een bezetting van het Deliveroo-kantoor in Elsene, waar we alle begrip voor hebben.”

Internationale steun!

Deliveroo is wereldwijd actief, en overal worden de koeriers onder druk gezet om over te stappen naar een zelfstandigenstatuut. Steven Steyaert: “’In alle landen zien we hetzelfde scenario: Deliveroo schuift alle verantwoordelijkheid af, en de risico’s zijn voor de fietskoeriers. Maar er is solidariteit over de lands- en taalgrenzen heen. Zaterdag kwamen tientallen Nederlandse fietskoeriers van de vakbond FNV het KoeriersKollectief in Brussel steunen. Samen voerden ze actie voor de SMart-kantoren, tegen Deliveroo’s plannen.”

Een fotoreportage: 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!