Reportage -

Studenten van schoppenkoers fietsen door Gent tegen besparingen

Woensdag 18 maart vertrokken zo'n 50 à 60 studenten voor de tweede keer een fietsend protest tegen de besparingen. Onderweg werden er met krijt politieke tekeningen en slogans getekend op de stoep en de gevel van het CD&V-kantoor in de Koning Albertlaan. De studenten willen niet meer betalen voor hun studies, geen besparingen op onderwijs en veel meer zeggenschap. Ze sloten af voor het rectoraat in de Sint-Pietersnieuwstraat met muziek en speeches.

donderdag 19 maart 2015 13:40
Spread the love

“Protest moet heviger, groter en creatiever worden. Blijkbaar is braaf protesteren niet voldoende om effectief iets van inspraak te hebben in het beleid. Daarom willen we een veel democratischere maatschappij waar je niet enkel om de zoveel jaar een bolletje mag kleuren.”

“Het onderwijsbeleid van minister Crevits sluit de armsten onder ons uit, zet de instellingen in het rood en laat op geen enkele manier de wil van de studenten meespreken. Tegelijk blijft de rijkdom van enkelen groeien en wordt 6 miljard aan oorlogstuig uitgegeven. In Amsterdam vinden er heuse bezettingen plaats, wij moeten hier ook ingrijpender actievoeren willen we iets veranderen.”

Schoppen koers is een studenteninitiatief georganiseerd zonder leiders en los van politieke partijen en instellingen. Sinds kort doen ze tweewekelijks een luid fietsend protest. Volgende keer op 1 april.

take down
the paywall
steun ons nu!