Reportage -

Studenten van schoppenkoers fietsen door Gent tegen besparingen

Woensdag 18 maart vertrokken zo'n 50 à 60 studenten voor de tweede keer een fietsend protest tegen de besparingen. Onderweg werden er met krijt politieke tekeningen en slogans getekend op de stoep en de gevel van het CD&V-kantoor in de Koning Albertlaan. De studenten willen niet meer betalen voor hun studies, geen besparingen op onderwijs en veel meer zeggenschap. Ze sloten af voor het rectoraat in de Sint-Pietersnieuwstraat met muziek en speeches.

donderdag 19 maart 2015 13:40
Spread the love

“Protest moet heviger, groter en creatiever worden. Blijkbaar is braaf protesteren niet voldoende om effectief iets van inspraak te hebben in het beleid. Daarom willen we een veel democratischere maatschappij waar je niet enkel om de zoveel jaar een bolletje mag kleuren.”

“Het onderwijsbeleid van minister Crevits sluit de armsten onder ons uit, zet de instellingen in het rood en laat op geen enkele manier de wil van de studenten meespreken. Tegelijk blijft de rijkdom van enkelen groeien en wordt 6 miljard aan oorlogstuig uitgegeven. In Amsterdam vinden er heuse bezettingen plaats, wij moeten hier ook ingrijpender actievoeren willen we iets veranderen.”

Schoppen koers is een studenteninitiatief georganiseerd zonder leiders en los van politieke partijen en instellingen. Sinds kort doen ze tweewekelijks een luid fietsend protest. Volgende keer op 1 april.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!