Reportage -

Betoging tegen repressie en politiegeweld

Overal in Europa nemen de repressieve mogelijkheden tegen sociaal verzet toe. Ook in België worden democratische rechten en persoonlijke vrijheden ondermijnd onder het mom van ‘veiligheid’ en ‘strijd tegen terrorisme’. Daarom organiseerde de JOC (Jeunes Organisés et Combattifs) voor de vierde keer op rij een betoging in Brussel tegen repressie en politiegeweld. Een fotoverslag

maandag 16 maart 2015 14:05
Spread the love

Op 15 maart betoogden ongeveer 300 manifestanten van de JOC,
de Franstalige tegenhanger van KAJ, in Brussel tegen
politiegeweld. “De Campagne Stop Repressie van de JOC en de ondertekenende organisaties
willen de straffeloosheid van de politie in dossiers van geweld
aanklagen alsook de medeplichtige stilte van de gerechtelijke en
politieke wereld.”

De internationale dag tegen politiegeweld ontstond in 1997 in het Canadese Montréal.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!