Samenleving -

Doodsbedreigingen voor jurist tegen Zwarte Piet

Op 3 juli oordeelde de rechtbank van Amsterdam dat de figuur Zwarte Piet leidt tot negatieve beeldvorming. Door die uitspraak wonnen de tegenstanders van Zwarte Piet. Maar de jurist die de tegenstanders van Zwarte Piet verdedigt, kapt er nu mee. Omdat hij met de dood wordt bedreigd.

donderdag 28 augustus 2014 11:21
Spread the love

Zwarte Piet is reeds vele jaren onderwerp van discussie in Nederland. Tegenstanders van Zwarte Piet vinden dat de figuur Zwarte Piet leidt tot negatieve beeldvorming van zwarte mensen. Daarom zouden ze liever geen Zwarte Pieten meer zien tijdens het Sinterklaasfeest.

De tegenstanders van Zwarte Piet hebben daarom ook een rechtszaak aangespannen tegen de burgermeester van Amsterdam. De bedoeling was om Zwarte Piet uit de Sinterklaasstoet te weren. De rechter gaf de tegenstanders van Zwarte Piet gelijk.

Het was Frank Kling die het woord voerde namens de Zwarte Piet tegenstanders in de rechtbank. Maar Frank Kling wordt omwille van zijn werk heel vaak bedreigd. Hij kreeg ook doodsbedreigingen. Dat is hij moe. En daarom stopt hij met het juridisch werk voor de Zwarte Piet-tegenstanders.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!