EU-burgers worden steeds vaker het verblijfsrecht ontzegd in België
Europa, België -

Steeds meer Europeanen moeten België verlaten

België zet steeds meer Europese burgers het land uit. In 2013 werden er meer dan 2700 uitgewezen. Dat waren vooral Roemenen, Spanjaarden, Bulgaren en Italianen. België is één van de strengste landen van Europa op dit vlak. Het streng beleid leidt tot onzekerheid bij Europese burgers die in ons land verblijven.

vrijdag 21 maart 2014 12:46
Spread the love

Normaal kunnen Europeanen zich zonder probleem vestigen in andere Europese landen. Maar in 2004 heeft Europa gesteld dat dit enkel kan voor personen die geen last vormen voor het sociaal systeem. Personen die leven van een uitkering of zonder werk zitten, kunnen dus niet in België komen wonen.

Onzekerheid

Maar ook Europese burgers die wel werken worden door België het land uitgezet. De Nederlander Willem Groenewegen bijvoorbeeld werkt als vertaler in Antwerpen. Hoewel hij een inkomen heeft, wordt hij toch uitgezet. Want volgens de overheid bestaat er een kans dat hij op hulp moet terugvallen.

Voor Europeanen in België wordt het dus erg onduidelijk wie wel en wie niet mag blijven. De strenge houding van België leidt tot veel onzekerheid bij mensen die hier verblijven. Want zelfs werk hebben is geen garantie meer om te mogen blijven.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel

take down
the paywall
steun ons nu!