Ben Weyts (N-VA)
België -

Tijdskrediet is geen luxe

Je werk een aantal maanden onderbreken om daarna weer aan de slag te gaan. Dat is wat tijdskrediet is. Volgens Ben Weyts van de politieke partij N-VA gebruiken mensen tijdskrediet vooral om op reis te gaan. Maar klopt dit wel?

maandag 10 maart 2014 14:57
Spread the love

Uit de cijfers blijkt dat de meeste mensen tijdskrediet niet gebruiken om te reizen. Meestal dient tijdskrediet om te zorgen voor kinderen, zieke ouders of andere familieleden. Wanneer familieleden zorg nodig hebben, kan het handig zijn om even te stoppen met werken. Of om toch wat minder te werken.

Maar een heel klein deel van de mensen gebruikt tijdskrediet dus om te reizen. De uitspraak van Ben Weyts is dus overdreven. 

Dit artikel werd bewerkt door Thomas Decreus

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!