Ben Weyts (N-VA)
België -

Tijdskrediet is geen luxe

Je werk een aantal maanden onderbreken om daarna weer aan de slag te gaan. Dat is wat tijdskrediet is. Volgens Ben Weyts van de politieke partij N-VA gebruiken mensen tijdskrediet vooral om op reis te gaan. Maar klopt dit wel?

maandag 10 maart 2014 14:57
Spread the love

Uit de cijfers blijkt dat de meeste mensen tijdskrediet niet gebruiken om te reizen. Meestal dient tijdskrediet om te zorgen voor kinderen, zieke ouders of andere familieleden. Wanneer familieleden zorg nodig hebben, kan het handig zijn om even te stoppen met werken. Of om toch wat minder te werken.

Maar een heel klein deel van de mensen gebruikt tijdskrediet dus om te reizen. De uitspraak van Ben Weyts is dus overdreven. 

Dit artikel werd bewerkt door Thomas Decreus

take down
the paywall
steun ons nu!