Reportage, Nieuws, Samenleving, Politiek, Armoede, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen -

Vrijdag 15 februari sluit ‘t Antwerps Klooster definitief

‘t Klooster wordt vrijdag 15 februari gesloten, veel sneller dan oorspronkelijk gepland was. Brand in een kamer is de oorzaak. Het provinciebestuur sluit uit veiligheidsoverwegingen het gebouw af. Voor een aantal bewoners werd geen oplossing gevonden, volgens de overheid omdat ze niet willen, volgens anderen omdat ze niet kunnen.

donderdag 14 februari 2013 18:00
Spread the love

Donderdag 14 februari 2013. Morgen wordt ‘t Klooster ontruimd. De benedenverdieping is al gedeeltelijk dicht getimmerd.

Joep Oomen van Koevoet VZW over de sluiting

Joep Oomen: “De laatste dag van ‘t Klooster is aangebroken. Vrijdagochtend zal het pand definitief worden ontruimd en hermetisch afgesloten. Hiermee zal een schandvlek ontstaan in de Kievitsbuurt. Het gebouw waar 5 jaar lang is gekookt, gezongen, gelachen en gehuild, geschreeuwd en geknuffeld, waar honderden Antwerpenaren elke dag terecht konden voor een praatje en een voedselpakket, waar duizenden mensen hebben genoten van een cultuur van vrijheid, dat gebouw komt nu leeg te staan.”

“Tegelijkertijd moeten de mensen die deze activiteiten zonder een eurocent subsidie organiseerden, zich nu zorgen maken over hun eigen dak boven het hoofd.”

take down
the paywall
steun ons nu!