Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Bart de wever, Chanoeka, Joodse feesten, Joodse gemeenschap Antwerpen, Feest van de Lichten, Antwerpse multucultuur, Antwerpse stadsfeestzaal -

Chanoeka: feest van de Lichten bij de Joodse gemeenschap

ANTWERPEN - Ieder jaar, van de vijfentwintigste van de Joodse maand Kislev tot de tweede van de maand Tevet (tweede helft december) vieren de Joden gedurende acht dagen Chanoeka of Inwijdingsfeest of het Feest van de Lichten. Dit gaat telkens samen met het aansteken van de grote kandelaar.

donderdag 13 december 2012 23:55
Spread the love

Aanvankelijk was Chanoeka (of Chanukah) een sober feest. Maar door de tijd is het een vrolijk familiefeest geworden. Kinderen zijn een speciale plaats gaan innemen. Zo is Chanoeka een feest geworden waarop kinderen cadeautjes krijgen.

Zondag 9 december werd de grote kandelaar (chanoekia) gedeeltelijk aangestoken op de Loosplaats en op donderdag 13 december vervolgd die in de Antwerpse Stadsfeestzaal. Enkele sfeerbeelden.
 

take down
the paywall
steun ons nu!