Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Lag Baomer, Joodse feesten, Joodse gemeenschap Antwerpen -

Lag BaOmer een feestdag voor Joodse kinderen

ANTWERPEN - In de Joodse traditie wordt er tussen Pasen en Pinksteren 49 dagen afgeteld (de Omer-telling). De 33ste dag (Lag BaOmer) is een feestelijke dag op de Joodse kalender. Deze viel dit jaar op donderdag 10 mei. Een optocht met honderden uitgelaten kinderen trok van de Antwerpse Brialmontlei naar de Belgiëlei. Enkele beelden van de feeststemming.

vrijdag 11 mei 2012 17:05
Spread the love

Lag Ba’omer valt ieder jaar op 18 Ijar (meestal in mei), dat samenvalt met dag 33 van de Omer-telling.

De tijd tussen Pesach tot Sjavoeot is een rouwperiode in het Jodendom: de Omer-tijd. Gedurende 33 dagen van de Omer-tijd wordt niet getrouwd, worden geen feesten gegeven en gaat men niet naar de kapper.

In deze periode zijn door de eeuwen heen veel Joden slachtoffer geworden van vervolgingen. Ook zijn er tijden geweest waarin er met name ellende is ontstaan door onderlinge verdeeldheid van de Joden.

In Israël worden vaak vuren gestookt en is het een dag waarop (weer) veel huwelijken gesloten worden en er naar de kapper gegaan wordt. Gezinnen gaan voor picknicks en uitstapjes. Kinderen gaan uit naar de velden met hun leraren met bogen en pijlen met een rubberentip.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!