Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Antwerpen Noord, Seefbeer, Johan Van Dyck, Troebelblond bier, Zeefhoek -

Antwerps Seefbier is terug

ANTWERPEN - Het honderd jaar oude Seefbier kan voortaan weer rijkelijk vloeien. Het bier waaraan een wijk in Antwerpen-Noord (de Seefhoek) haar naam te danken heeft, overleefde de wereldoorlogen niet en het recept was zo geheim dat het ondertussen als verloren beschouwd werd.

maandag 12 maart 2012 19:10
Spread the love

Voor een volle trouwzaal vertelde Johan Van Dyck over zijn passie voor het Seefbier. “Ik ontdekte dat de Antwerpenaars tussen 1820 en 1930 vooral Seefbier dronken, zoveel zelfs dat de Seefhoek ernaar vernoemd werd.”

Van Dyck – die in 2010 nog uitgeroepen werd tot marketeer van het jaar – verliet niet veel later Duvel Moortgat, zijn toenmalige werkgever, om zijn droom na te jagen en een stukje Antwerpse geschiedenis weer tot leven te wekken.

Hij ging naarstig op zoek naar het teloorgegane receptuur van het befaamde Seefbeer. Van Dyck schuimde naast archieven en brouwerijen zelfs bejaardentehuizen af. Hij ging werkelijk tot het uiterste om toch de formule te pakken te krijgen en het Seefbier weer te kunnen brouwen. Wat hem nu ook gelukt is.

take down
the paywall
steun ons nu!