Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Vlaams Nationaal Zangfeest, Antwerpen, ANZ, Jan Bervoets -

75ste editie van het Vlaams Nationaal Zangfeest

ANTWERPEN - Zondagmiddag was de Lotto Arena volgelopen voor de 75ste editie van het Vlaams Nationaal Zangfeest. Zo'n 4.000 Vlamingen kwamen er samen om te zingen én te fluiten. Verschillende politici werden uitgefloten wanneer ze verschenen op het grote scherm of wanneer over hen gesproken werd. Bert Anciaux op kop, maar ook anderen zoals Herman Van Rompuy en Elio Di Rupo.

maandag 12 maart 2012 20:00
Spread the love

Er werd ook gelachen met de prinsen Filip en Laurent en met een valse Elio Di Rupo. Wat allemaal wel plezant was.

Enige flop tijdens deze namiddag werd de manier waarop het optreden van Jan Bervoets (ex-Voice Mail) met liedjes van Jacques Brel (‘Amsterdam’, ‘Laat me niet alleen’ in ‘t Nederlands gezongen) en van Clouseau (‘Lied voor jou’) werd ontvangen door een deel van het publiek. Voor heel wat minder boegeroep had ieder ander zanger het podium al lang verlaten. Een schande!

En mijn hoed af voor Jan om in zulke omstandigheden het optreden tot een goed einde te brengen. Je bent een grote mijnheer.
Dat is de reden waarom ik verschillende foto’s van uw optreden in mij fotoreportage wil publiceren.

In de toespraak van de voorzitter van het Algemeen Nederlands Zangverbond (ANZ), Erik Stoffelen, kreeg zoals gewoonlijk Wallonië en BHV de volle laag.

Maar ook Bert Anciaux, toen hij nog Vlaams minister van Cultuur was, de subsidies van de vzw ANZ introk, kreeg het zwaar te verduren.
Maar dankzij trouwe sympathisanten en de massale aanwezigheid op deze jaarlijkse samenkomst in moeilijke tijden, zal het ANZ het wel redden. “Moeilijk gaat het ook”.

Bekijk meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157629198678906/show/

take down
the paywall
steun ons nu!