Nieuws, Economie, België, Staking, Algemene staking, Staking 30 januari, 30J, #30J, #30 J -

Groenten uit België, de stakingslangspeelfilm van 30 januari 2012

Groenten uit België, de stakingslangspeelfilm van 30 januari 2012
dinsdag 21 februari 2012 17:02

Dit is de ‘langspeelfilm’ van alle videofragmenten die stakersposten uit heel België op DeWereldMorgen.be posten tijdens de algemene staking van 30 januari 2012.

                     Klik hier voor de trailer

Bij vele stakingen is het meer en meer de gewoonte dat de massamedia ruimte maken voor de mening van tal van mensen en zogenaamde deskundigen, met één grote uitzondering: de stakers zelf komen niet of bijna niet aan het woord.

Omdat DeWereldMorgen.be de nuance zoekt in elk debat en zeker ook stem wil geven aan wie weinig of niet wordt gehoord, nam dit medium het iinitiatief om de mensen die staakten uitdrukkelijk het woord te verlenen. Stakers en stakersposten, waar ook in het land, werden uitgenodigd om foto’s en videobeelden door te sturen, en om videoboodschappen te posten waarin ze kort uitleggen  waarom ze staken.

De redactie ging ervan uit dat er enkele tientallen, misschien goed vijftig, bijdragen zouden binnenlopen. Het bleken er veel meer, uiteindelijk stroomden er 240 inzendingen binnen.

Alle videofragmenten zijn nu gemonteerd tot een grote collectieve film over deze staking, die we de titel ‘Groenten uit België’ gaven. Wie ook nog de foto’s wil zien, die zijn te vinden (verzameld samen met de videofragmenten) op https://www.dewereldmorgen.be/event/groenten-uit-belgie-help-mee-aan-de-grote-stakingsfilm

take down
the paywall
steun ons nu!