Sfinks 2010
Nieuws, Samenleving, België, Dewereldmorgen.be, Sfinks, Ieperfest, Klimaatactiekamp 2011, Mediakamp -

Met DeWereldMorgen.be op mediakamp: Klimaatactie, Sfinks of Ieperfest?

De zomer is in aantocht en dus ook de festivals. Net als vorig jaar gaat de DeWereldMorgen.be-redactie ook nu weer samen met onze vrijwilligers enkele festivals en een klimaatactiekamp in woord en beeld brengen.

vrijdag 27 mei 2011 18:20
Spread the love

Heb je zin om samen met ons één van de onderstaande festivals  of het klimaatactiekamp te verslaan, geef ons zo snel mogelijk een seintje. De plaatsen zijn beperkt. We vragen enthousiasme, motivatie en een beetje ervaring met foto, video of met het schrijven van boeiende teksten. Je moet je kunnen vrijmaken voor heel de periode van het event. Deelnemen is gratis.

Klimaatactiekamp  6 – 11 juli 2011

Het klimaatactiekamp is een plek voor iedereen die geïnteresseerd is in ecologie en klimaatwijziging. Er zijn acties, workshops, lezingen, animatie. Dit jaar wordt het klimaatactiekamp georganiseerd in Antwerpen en gekoppeld aan de lokale strijd rond de Oosterweelverbinding. GroeNoord werkt samen met Ademloos, Climaxi, Climat et Justice Sociale, Masereelfonds, …

We kamperen ter plaatse en brengen verslag uit van de acties en andere interessante activiteiten op het kamp. 

Bekijk alvast de reportages van het mediakamp van 2009

Ben je ook geïntresseerd in ecologie? Wil je mee verslag maken van de gebeurtenissen op het kamp? Heb je al een beetje ervaring met schrijven, fotografie of video? Laat het ons weten! Schrijf je in: keltoum@dewereldmorgen.be

SFINKS 29 – 31 juli 2011 

DeWereldMorgen.be strijkt van 28 juli tot 1 augustus neer op het wereldmuziekfestival Sfinks in Boechout. We gaan net als vorig jaar een minimediakamp houden om het festival in woord en beeld te brengen. We willen met vrijwilligers werken die al verslag hebben uitgebracht van andere events en dus een beetje ervaring hebben. Dat kan foto, video of tekst zijn. Ze moeten elke dag zelfstandig de gemaakte reportages kunnen afwerken.

Het festival loopt op 29-30-31 juli. We gaan er een dag op voorhand om ons te installeren. Sfinks zorgt voor de nodige infrastructuur. Ruimte backstage waar we kunnen vergaderen en werken, en materiaal veilig opbergen. Eet- en drankbonnetjes en gratis toegang.

We beginnen ‘s ochtends met een redactievergadering. Wat staat er die dag op het programma? Wie doet wat? Wat zijn interessante invalshoeken? Het resultaat publiceren we op DeWereldMorgen.be. Sfinks wil de gemaakte foto- en videoreportages ook projecteren.

Bekijk alvast de reportages van het mediakamp van 2007 2008 2009 2010

Wil je Sfinks in beeld brengen als fotograaf? Wil je verslagen schrijven of interviews doen met de artiesten, organisatoren of deelnemers? Laat het ons weten! Schrijf je in: keltoum@dewereldmorgen.be

IEPERFEST  12 – 14 augustus 2011

Van 12 tot 14 augustus vindt in Ieper het internationaal vermaarde hardcore festival ‘Ieperfest’ plaats. Geëngageerde muziek, veganistisch eten, een ecologisch afvalbeleid, een sterk inhoudelijk zij-programma met film en debat, … En Ieperfest draait ook volledig op vrijwilligers!

Net als vorig jaar is DeWereldMorgen.be ook weer van de partij om verslag uit te brengen. We houden een minimediakamp om het festival in woord en beeld te brengen. We willen met vrijwilligers werken die al verslag hebben uitgebracht. Dat kan foto, video of tekst zijn. Ze moeten zelfstandig de gemaakte reportages kunnen afwerken.

Ieperfest zorgt voor een ruimte op het festivalterrein waar we kunnen vergaderen en werken. We beginnen ‘s ochtends met een redactievergadering: Wat staat er die dag op het programma? Wie doet wat? Wat zijn interessante invalshoeken? Het resultaat publiceren we op DeWereldMorgen.be

Bekijk alvast de reportages van het mediakamp van 2009 en 2010

Wil je Ieperfest in beeld brengen als fotograaf of videoreporter? Wil je verslagen schrijven of interviews doen met de artiesten, organisatoren of deelnemers? Laat het ons weten! Mail naar keltoum@dewereldmorgen.be

take down
the paywall
steun ons nu!