Solidariteit en hiphop in Gent
Samenleving, Lokaal, Stampmedia, Gent, Hiphop, Urban, Gent -

Solidariteit en hiphop in Gent

Het Gentse Keizerpark was op zaterdag 7 mei het toneel voor een hiphopbijeenkomst, georganiseerd door het freestylecollectief ‘Hiphopstraatgebeuren’. Bedoeling is om solidariteit tussen de deelnemers te bevorderen.

dinsdag 10 mei 2011 12:59
Spread the love

“Met deze 9.000 Guerilla Cypher Dag willen we alle generaties Gentse hiphopartiesten bij elkaar brengen”, vertelt Mike de Letterfretter, organisator van ‘Hiphopstraatgebeuren’. “Al een jaar komen we elke vrijdag samen om te freestylen (dit is improviseren op rijm en ritme, nvdr) in het Keizerpark. We willen hiermee de hiphopcultuur stimuleren en klikvorming vermijden.” Dit nieuwe evenement is de volgende stap in hun project.

Oude rotten vinden de jonge generatie

Het publiek dat massaal kwam opdagen, hoorde beats door de geluidsinstallatie van Timebomb DJ’s. Dit zijn veteranen in de Gentse hiphopwereld. Naast de oude rotten in het vak wil men via ‘Hiphopstraatgebeuren’ ook de jongere generatie een kans geven. “Er komen hier ook gasten van 14 en 15 jaar”, licht Mike toe. Er waren inderdaad opvallend veel jongeren, hoewel er maar een van hen daadwerkelijk de microfoon ter hand nam.

Andere steden

Over de toekomst is Mike duidelijk: “We willen een tape uitbrengen met zoveel mogelijk MC’s, zoals Kroniek, Mani, Killyric en Koen Dalini.” Andere plaatsen in Gent worden bezocht om meer jongeren te bereiken, bovendien zit het ook in de planning om naar andere Vlaamse steden te trekken. “We willen bruggen slaan, maar hiervoor is tijd nodig. Ik gok erop dat we na een jaar al heel wat verder staan”, zegt Mike.

Eendracht, aanvaarding en solidariteit. Gewapend met deze semantische drietand biedt de organisatie aan (jonge) Gentenaars een andere manier om hiphop te beleven.

© 2011 – StampMedia – Tekst: Michaël Verest, foto’s: Nick De Keyser

take down
the paywall
steun ons nu!