Verslag, Nieuws, België, Jean Bricmont, Aartsbisschop Léonard -

Wetenschapsfilosoof Bricmont boos op taartengooiers Léonard

Fysicus en wetenschapsfilosoof Jean Bricmont wou vorige week in debat gaan met aartsbisschop Léonard, maar moest toezien hoe zijn tegenstrever vier taarten in het gezicht kreeg. Bricmont is scherp voor de taartengooiers. “Het is komisch vast te stellen dat zij die het hardst te keer gaan tegen het fascisme zelf het debat vervangen door geweld en censuur”, aldus Bricmont.

dinsdag 12 april 2011 14:19
Spread the love

Vier pizzabodems met een dikke laag slagroom kreeg Léonard in het gezicht geduwd in Louvain-la-Neuve. De vier daders zijn lid van de internationale pâtissière van Noël Godin. Ze hadden het gemunt op de ‘homofoob Léonard’.

Léonard was in Louvain-la-Neuve om er te discussiëren over geloof en wetenschap met de wetenschapsfilosoof, fysicus en atheïst Jean Bricmont. Bricmont is niet te spreken over de actie van de taartengooiers. Volgens Bricmont had Léonard tenminste de moed om in debat te gaan met iemand die voor hem het “absolute kwaad” voorstelt: een onverbiddelijke atheïst.

Het is vandaag typisch voor links om te weigeren een rationele confrontatie aan te gaan met andere ideeën, schrijft Bricmont in een commentaar op Facebook.

“Het is komisch vast te stellen dat zij die het hardst te keer gaan tegen het fascisme zelf het debat vervangen door geweld en censuur, waarbij ze vergeten dat de uitschakeling van argumentatie ten voordele van geweld en censuur net een van de voornaamste kenmerken van facisme is”, aldus Bricmont.

Bricmont verwijt de taartengooiers ook dat ze een makkelijk doelwit uitkiezen. “Als het taarten van Léonard populair is, komt dat doordat hij gediaboliseerd werd door de media”, schrijft Bricmont.

“Ik ben het helemaal oneens met zijn opinies, maar ik heb nog liever iemand als Léonard die durft te denken tegen de heersende consensus in, dan die meute die mee huilt met de wolven bij iedere humanitaire oorlog of die zwijgt als iemand als (de Franse negationist, nvdr) Vincent Reynouard één jaar achter de tralies vliegt voor een opiniedelict”, aldus Bricmont.
 

take down
the paywall
steun ons nu!