Nieuws, België, Dakant, Daklozenhulp, Aprilvis -

Vrijdag 1 april: voor daklozen geen grapje!

vrijdag 1 april 2011 22:30
Spread the love

Antwerpen – Op vrijdag 1 april werd op de Antwerpse Groenplaats een symbolische actie gevoerd door een aantal organisaties voor daklozen. 1 april is immers geen grap voor daklozen. In heel België worden dan de winternoodplannen voor daklozen stopgezet en staan de armsten terug op straat.

“Alhoewel er tijdens de voorbije harde winter ook in Antwerpen betere opvang voorzien werd voor de daklozen, moeten we waakzaam blijven”, klinkt het bij de organisaties. “Armoede en dakloosheid worden niet fundamenteel aangepakt door de overheden.”

De actie werd gevoerd in verschillende steden. In Antwerpen trad de punkgroep groep Bruut Statuut op.

Enkele sfeerbeelden.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!