DAAU laat het publiek op een nieuwe manier luisteren
Verslag, Cultuur, Stampmedia, Genk, Limburg, C-mine, Concert, Die Anarchistische Abendunterhaltung, DAAU -

Liggend wegdromen op livemuziek met DAAU

Vrijdag 18 februari organiseerde het cultuurcentrum C-Mine in Genk een concert van Die Anarchistische Abendunterhaltung, alias DAAU. Bijzonder was dat het publiek niet zittend, maar al liggend van de muziek mocht genieten. Dit concept zorgde voor een zeer rustgevende en aangename ervaring voor de aanwezigen.

dinsdag 22 februari 2011 08:04
Spread the love

“De vraag [om het publiek te laten neerliggen] kwam van de artiesten zelf. Zij vinden dat je het best al liggend kunt genieten van hun sfeervolle muziek“, vertelt Brecht Gielis, programmator van C-mine. Vrijdagavond kwamen er een vijftigtal mensen genieten van de muziek, waaronder opvallend veel jongeren.

Muntthee en tapijten

Om in de stemming te komen, kregen de mensen vooraf een kopje muntthee. Nadat ze zich comfortabel hadden neergevlijd op tapijten en kussens, konden ze helemaal wegdromen op de muziek. Velen deden dat blootsvoets.

Unieke ervaring

De mensen kwamen helemaal ontspannen uit de zaal. De reacties waren dan ook lovend. Velen vonden dat het liggend luisteren in combinatie met de muziek het plaatje af maakte. Het werd een zeer speciale ervaring, een volledig ander gevoel dan zittend naar muziek luisteren.

De verkoop van de CD van het concert, die meteen beschikbaar was, had veel succes.

© 2011 – StampMedia – Maurizio Ciranni

take down
the paywall
steun ons nu!