Gent, Personeelsstop, Gehandicaptensector -

Eerste stap opheffing personeelsstop gehandicaptensector

Eerste stap opheffing personeelsstop gehandicaptensector
maandag 21 februari 2011 21:24

Al bijna dertig jaar zorgt de personeelsstop voor heel wat ongenoegen in de gehandicaptensector. In veel instellingen moeten 8 werknemers het werk van 10 doen. Een onaanvaardbare situatie die de werknemers uit de instellingen van de Broeders van Liefde vorige maand ertoe aanzette in staking te gaan.

Vorige week vrijdag hebben de vakbonden en werkgevers een ontwerpakkoord onderhandeld met Vlaams minister van Welzijn, Jo Vandeurzen (CD&V). Dat ontwerpakkoord werd vandaag aangenomen door het personeel. In totaal komen er 500 extra jobs bij tegen 2014. Toekomstige uitbreidingen zullen gebeuren aan 100% van het personeel.

Het akkoord werd ondertussen ondertekend door minister Vandeurzen, de vakbonden en de werkgevers.

Interview: Werner Van Mierlo

take down
the paywall
steun ons nu!