Foto: Greenpeace Gent
Video, Milieu, België, Lokaal, Gent - Greenpeace Gent

Levende standbeelden van Greenpeace Gent eisen propere lucht

In het hele land vonden dit weekend acties plaats voor propere lucht. In verschillende steden werden standbeelden voorzien van mondmaskers. In Gent stonden levende standbeelden van Greenpeace aan het kruispunt van Dampoort om propere lucht te eisen.

maandag 8 oktober 2018 17:13
Spread the love

Activisten van Greenpeace Gent hebben zondag verkleed als standbeeld hun eisen voor propere lucht kenbaar gemaakt aan het stadsbestuur. Via een banner, flyers en een petitie vragen ze de stad Gent om enkele concrete zaken rond mobiliteit aan te pakken. De actie kadert in een nationale campagne waarbij onder meer in Brussel, Mechelen, Leuven, Brakel, Deinze, Geraardsbergen, Kluisbergen, Maarkedal, Zwalm en Gent mondmaskers bij standbeelden werden aangebracht. In Gent voorzagen activisten van Gents MilieuFront een 12tal iconische Gentse standbeelden van stofmaskers.

Greenpeace Gent vraagt dat het circulatieplan en de aankomende lage-emissiezone (LEZ) uitgebreid worden tot buiten de R40. Want iedereen verdient propere lucht. Op de kaart van CurieuzeNeuzen is duidelijk te zien dat de R40 zelf ook een groot pijnpunt is. De LEZ moet verstrengd worden tot een ultralage-emissiezone. Zo kan Gent auto’s op fossiele brandstoffen bannen en stilaan veranderen in een uitstootvrije zone.

Anderzijds dient het stadsbestuur volop te investeren in duurzame mobiliteit. Investeringen in infrastructuur voor fietsers en voetgangers, en in een performant openbaar vervoer blijven dan ook een noodzaak.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!