Geheugenproblemen tijdig detecteren
Nieuws, Samenleving, België, Antwerpen, Alzheimerorganisaties, Geheugenproblemen, Andrea Croonenberghs, Ziekte van Alzheimer, Dementie -

Geheugenproblemen tijdig detecteren

donderdag 17 februari 2011 15:00
Spread the love

ANTWERPEN – Donderdag 17 februari 2011. Alzheimerorganisaties bundelen hun krachten om symptomen van geheugenproblemen bij anderen te herkennen.

Verschillende partners uit de zorgsector (zoals de Vlaamse Alzheimer Liga vzw en Expertisecentrum Dementie Vlaanderen) willen de symptomen die kunnen wijzen op geheugenproblemen onder de aandacht brengen.

Als je de symptomen niet kent, kan je ze ook niet herkennen bij mensen in je omgeving. Een nieuwe campagne, inclusief een website waarop je de symptomen kan leren kennen, moet hierin verandering brengen (www.geheugenproblemen.be).

Bedoeling is om mensen met een beginnende geheugenstoornis zo snel mogelijk te detecteren, zodat ze de beste begeleiding kunnen krijgen.

Actrice Andrea Croonenberghs ondersteunt deze campagne (bij haar moeder werd 8 jaar geleden de ziekte van Alzheimer vastgesteld).

Zij lanceert een campagne die mensen wil leren de symptomen te herkennen in hun naaste omgeving. Want eigen aan de ziekte van Alzheimer is dat de persoon die lijdt aan de ziekte meestal niet zelf naar de dokter stapt met zijn of haar probleem.

Tijdens de persconferentie hebben verschillende sprekers het belang van tijdige detectie uitgelegd. 

Een fotoreportage.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!