mediActivista
Verslag, Samenleving, Antwerpen, Samenleving, Lokaal, Actie, Racismebestrijding, Antwerpen, Loesje -

“Racisme maakt de steden lelijker dan minaretten”

woensdag 11 augustus 2010 12:10
Spread the love

ANTWERPEN – Woensdag 4 augustus plakten drie mensen affiches van Loesje in Borgerhout. Opmerkelijk was dat zij deze keer plakten op de daarvoor bestemde plaatsen. In winkels, vzw’s en jeugdcentra. Maar ook op de officiele plakzuilen van de stad.

Op een namiddag tijd werd dit multiculturele district voorzien van Spaanstalige affiches: “El racismo hace una ciudad mas fea que los minaretes – Loesje”.

Dit betekent “Het racisme maakt de steden lelijker dan de minaretten – Loesje”.

De leden van Loesje kozen bewust voor deze tekst vanwege de laatste rechtse verkiezingsuitslag. Op de vraag waarom er gekozen werd voor een tekst in het Spaans, antwoordde een Loesjelid: “Spaans is niet alleen een mooie taal om je te uiten, het wordt ook gesproken door veel bewoners uit de wijk.”

take down
the paywall
steun ons nu!