Verslag, Nieuws, Samenleving, België, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, MURGA+2010+Antwerpen -

Kunnen Vlaamse Murga’s een bijdrage leveren tegen de verzuring?

maandag 28 juni 2010 10:30
Spread the love

ANTWERPEN – Zaterdag is weer maar eens gebleken hoe de Zuid-Amerkaanse volkskunst ook in het Westen voet aan grond krijgt. Het nieuwe fenomeen heeft op nog geen vijf jaar tijd de Vlaamse steden veroverd. De ‘murga’, een straatfanfare met dansers en acrobaten, is overgewaaid uit Argentinië. Zaterdag 26 juni waren er 16 murga’s te zien in één grote parade van de stadsfeestzaal over de Meir naar de Grote Markt. Laat bijgaande beelden het bewijs leveren dat het ‘anders zijn’ slechts door een heel dun laagje verkleurd wordt. Racisme maakt geen schijn van kans wanneer de ware volkse aard van de mens kansen krijgt!

take down
the paywall
steun ons nu!