Luc Cortebeeck waarschuwt voor economische gevolgen BHV-chaos
Verslag, Nieuws, België, Luc Cortebeeck -

Luc Cortebeeck waarschuwt voor economische gevolgen BHV-chaos

“Zowel voor onze competitiviteit, onze economie als de werkgelegenheid zou het heel slecht zijn als we een regeringscrisis krijgen over BHV”, zegt ACV-voorzitter Luc Cortebeeck.

vrijdag 16 april 2010 11:49
Spread the love

De BHV-koorts stijgt en naast een hinderlijke stofwolk hangt er ook een politieke crisis in de lucht. Na de paasvakantie moet blijken of er een akkoord mogelijk is over de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. ACV-voorzitter Luc Cortebeeck maakt zich zorgen over de economische gevolgen van nieuw communautair gekrakeel.

“Dit dossier behoort helemaal tot de verantwoordelijkheid van de politiek, maar wij weten wat de consequenties kunnen zijn van politieke instabiliteit. We weten hoe ze daar in het buitenland over denken. Buitenlandse ondernemers willen niet alleen economische maar ook politieke stabiliteit”, zegt Luc Cortebeeck.

Volgens Cortebeeck zou een regeringscrisis over BHV een compleet verkeerd signaal zijn. “Het is dan ook belangrijk dat de politici er uit geraken”, aldus Cortebeeck.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!