De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

War on drugs brengt volksgezondheid in gevaar

War on drugs brengt volksgezondheid in gevaar

zondag 12 mei 2013 12:54
Spread the love

Legaliseer

De toxicoloog Professor Jan Tytgat zei het onlangs in het nieuws: Cannabis zou beter gelegaliseerd worden omdat er nu geen controle is en straatdealers dikwijls spul verkopen waaraan schadelijke stoffen zijn toegevoegd zoals lood en glas. Die cannabis wordt ook vaker bewerkt met allerlei pesticides en groeibevorderaars. Dat dit niet gezond is voor het hoofd spreekt vanzelf.

Synthetische cannabis

Nog een ander groot gevaar is synthetische cannabis: Namen waaronder het wordt verkocht zijn Spice, K@, Aroma, Dream, CHILI, Chaos, Spicy XXX, Natures Organic en nog andere. Te verkrijgen via het internet!  Het wordt op de markt gebracht als onschuldig kruidenmiddel, maar in werkelijkheid zijn de gevolgen vaak ernstig: Accute psychoses, langdurige psychoses, hartaanvallen, zwellende hersenen, plotselinge suïcide en verhoging van het cholesterolgehalte en de bloeddruk. (1)

War on drugs gevaar voor volksgezondheid

In landen als Nederland komt het gebruik van synthetische cannabis weinig voor, omdat mensen er gewoon naar een coffeeshop hun voorraadje echte cannabis kunnen inslaan. Maar ik vermoed dat nu Antwerpen haar War on drugs verhoogt, het gebruik van dit synthetische middel in Antwerpen zal stijgen. Het is niet op te sporen met een speekseltest en je hoeft er ook niet  voor uit de deur te gaan, waardoor het risico om opgepakt te worden verkleint. Maar synthetische cannabis is levensgevaarlijk en leidt dikwijls tot een opname in de Spoed met  fatale afloop.

Experimenterende jongeren

Zouden we onze jongeren niet beter beschermen in plaats van ze fabeltjes te vertellen? Cannabis is niet lichamelijk verslavend, en omdat jongeren sowieso experimenteren vind ik het veel wijselijker dat ze het doen met deftig gekweekte cannabis dan met alcohol, tabak, en synthetische middelen.

Vergeet ook niet dat cannabis veel langer in het bloed blijft zitten (enkele weken bij regelmatige cannabisgebruikers), dan harddrugs (dat verdwijnt al na enkele uren tot enkele dagen). Jongeren die  experimenteerden met harddrugs en hierdoor in de psychiatrie belandden, gaan niet doodleuk vertellen dat ze harddrugs gebruikten wanneer er enkel sporen van cannabis terug te vinden zijn in hun urine. Cannabis is in dit geval het zwarte schaap.

Wanneer jongeren leren over het gebruik van een vaporizer, dan ademen ze geen schadelijke stoffen meer in en is het dus vele malen gezonder dan het roken van tabak! (2)

Cannabis is een eeuwenoud medicijn

Cannabis heeft bijzondere medicinale eigenschappen, het tijdperk waarin we dit eeuwenoude plantje terug met volledige overtuiging gaan opnemen in onze tuin en ons medicatiekastje is aangebroken! De lijst van ziektes en aandoeningen waarbij cannabis kan helpen of zelfs genezen is langer en langer aan het worden. Onlangs nog fietsten wielrenners tijdens de Medical Cannabis Bike Tour 50.000 euro bij elkaar om bij te dragen aan het onderzoek naar cannabis als levensreddend kankermedicijn. Dat er vanuit de farmaceutische industrie weinig interesse is om hier zelf geld voor op de tafel te leggen, is redelijk logisch. Cannabis is een plant, en iedereen kan dit dus kweken en er olie van maken! (3)


(1)http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/archief/programmas/koppen/2.14709/2.14710/1.979183

(2)http://vaporizer-info.com/nl/medische-toepassingen

(3)http://perssupport.nl/apssite/persberichten/full/2013/04/15/Fietsen+voor+onderzoek+naar+cannabis+als+kankermedicijn

take down
the paywall
steun ons nu!