De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Vergadering samenwerking lokale redactie Gent

Vergadering samenwerking lokale redactie Gent

donderdag 10 februari 2011 15:17
Spread the love

Verslag: Vergadering samenwerking TiensTiens – DeWereldMorgen

9 februari 2011, 20u-22u, Trafiek, Haspelstraat 37, Gent

Aanwezig

(TiensTiens)Marlies, Styn, Elias, Wouter, Seb, (DeWeMo) Keltoum,  Louis, Daniël, Jan, Leo, Robin, Daan

Samenwerking?

DeWeMo’s burgerjournalisten  en Tiens Tiens : Een centrale lokale werking in Gent met een digitaal kanaal waarmee het kort op de bal van het nieuws kan spelen.

Dewemo korte termijn, digitaal, kort op de bal spelen met Tiens Tiens centrale lokale werking, analytische know how en kennis van lokale onderwerpen.

Hoe samenwerken?

  •  Uitwisselen van artikels
  • Artikels van TiensTiens kunnen verschijnen op DeWeMo. Onderwerpen waar in een editie geen plaats voor is in een bepaalde maand kunnen daar ook een plaats krijgen. Artikels van DeWeMo die passen binnen het profiel van TiensTiens kunnen zo ook op papier verschijnen.
  • Bundeling van redactionele krachten
  • De uitwisseling van artikels kan leiden tot mobiliteit van de redactieleden/bloggers.Vergaderingen en agenda’s kunnen (voor een deel) centraal georganiseerd worden.
  • Creëren van een links-progressieve “Wake-Up”. Centrale Gentse agenda voor links-progressieve gebeurtenissen in Gent. Voorlopig: googlekalender. Toekomst: open en dynamisch.

Concreet

Redactievergadering van gebundelde TiensTiens/DeWeMo leden elke eerste woensdag van de maand om 20u in Trafiek.

Afgesproken wordt om niet veel langer dan anderhalf uur te vergaderen. Te evalueren of de vergaderingen nuttig zijn. De nadruk moet komen te liggen op inhoudelijke en thematische uitwisseling en niet op praktische zaken. De agenda zou het best vóór elke vergadering of aan het begin van de vergadering worden opgemaakt, om ervoor te zorgen dat inhoud gewaarborgd is.

 

take down
the paywall
steun ons nu!