De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

TONY AVILA Y SU GRUPO La mejor música Cubana

TONY AVILA Y SU GRUPO La mejor música Cubana

woensdag 16 oktober 2019 12:34
Spread the love

Zondag 27 oktober 2019 @ de Centrale |  18:00

Tickets € 11 (vvk) | UITPAS € 8 (vvk) | UITPAS kansentarief € 2,80

 

Antonio Ávila Bacas aka Tony Ávila is afkomstig uit Havana en is één van Cuba’s meest markante vertegenwoordigers van de ‘Nueva Trova’.  Hij zoekt en vindt zijn inspiratie bij de zogenaamde “Guaracheros Cubanos”, hoewel zijn muziek ook duidelijk aansluiting vindt bij son, merengue en bossa nova.  Maar als het echt op dansen aankomt toont Ávila duidelijk zijn liefde voor de typisch Cubaanse genres timba en casino.
In zijn muzikale oeuvre komen thema’s als sociale rechtvaardigheid, globalisering en universele mensenrechten heel vaak aan bod.  Geen kommer en kwel evenwel, maar typisch Caraïbische humor, levenslust en positivisme (getuige ook zijn laatste album Atrapasueños – letterlijk dromenvanger – uit 2019).

Zijn recentste CD “Atrapasueños”, gereleaset in mei 2019  werd opgenomen met het nationaal symfonisch orkest van Cuba.  Met de song “inmaginación” van dit album won hij dit jaar de Cubadisco prijs voor zang.
Eerder werd hij twee maal genomineerd voor een Grammy Latino.

Co-org. vzw Belmémoire & vzw FZO-VL

Info:https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/tony-avila-y-su-grupo
Tickets: http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=6001
De Centrale | intercultureel centrum | Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent
+32 (0)9 265 98 28decentrale@gent.be | www.decentrale.be
Inkom Concertzalen | Ham 72 (glazen deur)

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!