De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Revolutionaire sfeer op het klimaatactiekamp
Socialisme, Muziek, Revolutie, Tweede Wereldoorlog, Klimaatactiekamp -

Revolutionaire sfeer op het klimaatactiekamp

donderdag 12 augustus 2010 12:46
Spread the love

De deelnemers aan het voorbije klimaatactiekamp in Luik verveelden zich geen moment. Overdag werd er vergaderd, gedebatteerd, gekookt, actie gevoerd,… Maar ook ‘s nachts was slapen niet de belangrijkste bezigheid. Iedere avond werd een gezellig kampvuur aangemaakt. Gelijkgezinden uit verschillende uithoeken van het land leerden er elkaar kennen en artistieke talenten kwamen tot uiting. Een opmerkelijke gast was David Dessers. Met gitaar en verheven stem bracht hij enkele revolutionaire nummers. Zo zong hij een nederlandstalige interpretatie van het Italiaans partizanenlied Bella Ciao en vergat daarbij niet het refrein in het Italiaans te brengen: “È questo il fiore del partigiano, morto per la libertà!”

Bella Ciao is een revolutionair lied dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gezongen door Italiaanse verzetsstrijders. Het nummer veroverde de wereld en is vertaald in heel wat talen. De studentenbeweging van mei ’68 nam het over als strijdlied. 

Op youtube is het filmpje van Davids muzikale prestatie te bekijken. Beleef mee de sfeer van deze uitzonderlijke avond op het klimaatactiekamp!

http://www.youtube.com/watch?v=EEadrGPKHfE

take down
the paywall
steun ons nu!