De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Nationaal straatvoetbal in Brugge
Brugge, Straatvoetbal, Filip Somers -

Nationaal straatvoetbal in Brugge

zondag 4 maart 2012 20:46
Spread the love

 De Stad Brugge stapt mee in het nationale straatvoetbaltornooi Electrabel Street Heroes. Tussen 31 maart en 13 april vinden in de Brugse wijken zes voorrondes plaats. Op zondag 22 april volgt een spetterende finale op ‘t Zand. De winnaars van het lokale tornooi stoten door naar de regionale finale.

Gesteund door Electrabel zet “Straatvoetbalbond Vlaanderen vzw” in 2012, 2013 en 2014 jaarlijks een Belgisch pannavoetbaltornooi op touw. Doelgroep zijn jongeren tussen 10 en 25 jaar die nu al regelmatig een balletje trappen op de pleintjes in de wijken. Door deel te nemen aan het tornooi wil de Straatvoetbalbond het engagement bij die jongeren verhogen en de teamspirit stimuleren.

Met verschillende steden sluit “Straatvoetbalbond Vlaanderen vzw” samenwerkingen af voor de organisatie van lokale tornooien. In Brugge vonden in 2010 en 2011, op initiatief van de stedelijke Sportdienst, Preventiedienst en Buurtsport OCMW, al gelijkaardige tornooien plaats. Een lokale organisatie binnen het nationale kader van Electrabel Street Heroes is dus een logische volgende stap voorwaarts.

Concreet kunnen Brugse jongeren zich tussen 31 maart en 13 april aanmelden in zes Brugse wijken voor een partijtje pannavoetbal. De finale vindt plaats op ‘t Zand op zondag 22 april. Club en Cercle zegden inmiddels toe om het tornooi te ondersteunen via hun communitywerking.

De voorrondes vinden plaats op de volgende locaties, telkens van 10 tot 18 uur:

·         Zaterdag 31 maart:    Gentele, Sint-Pieters

·         Woensdag 4 april:      Gulden Kamer, Sint-Kruis

·         Vrijdag 6 april:  Werfplein, Stubbekwartier

·         Zaterdag 7 april:        Marktplein, Zeebrugge

·         Woensdag 11 april:    Pannebekestraat, Sint-Jozef

·         Vrijdag 13 april: Olympia, Sint-Andries

·         Zondag 22 april:        finale ‘t Zand, Brugge

De lokale organisatie is in handen van de Sportdienst, de Preventiedienst en Buurtsport van het OCMW. Door de uitstekende samenwerking tussen deze drie diensten worden de lokale voorrondes zeker een groot succes.

Meer info: www.streetheroes.be of via sportdienst@brugge.be, 050 72 70 00.

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!