De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De stadshallen die zouden kunnen worden ingericht als studiezalen

Brugge, N-VA Brugge -

N-VA Brugge moet stadshallen openstellen

zaterdag 31 december 2011 13:56
Spread the love

Door de aanwezigheid van de vele studenten die komen studeren in de biekorf tijdens de examenperiode kampt de Brugse bibliotheek met capaciteitsproblemen.

Het is er bij momenten zo drukl dat de maximumbezetting van 150 plaatsen wordt bereikt.

De stad verlengde de openingsuren van de bibliotheek om aan de vraag van de studenten te kunnen voldoen maar dat is onvoldoende.

De stad verwijst naar de hogescholen om het probleem op te lossen, zo kunnen tijdens de examenperiodes de stadshallen worden ingericht als studiezalen voor zij die thuis niet of slecht kunnen studeren en wordt de bibiotheek teruggegeven aan de reguliere bezoekers.

“Als Brugge een echte studentenstad wil zijn moeten ze meer inspanningen doen zegt Steven Dewulf van N-VA Brugge.

Met het openstellen van de stadshallen toont de stad dat ze begaan is met de Brugse studenten en biedt ze een oplossing voor het groeiende fenomeen van het groepsstuderen.

take down
the paywall
steun ons nu!