De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Met Juan Grabois werpen de sociale bewegingen zich in de strijd in Argentinië

Met Juan Grabois werpen de sociale bewegingen zich in de strijd in Argentinië

zondag 25 juni 2023 20:29
Spread the love

Juan Grabois’s zijn presidentskandidaat was altijd Wado de Pedro, maar die moest afhaken voor Massa, de eenheidskandidaat voor de peronisten. Dus besloot Grabois zelf de strijd aan te gaan om president te worden. Mensen zoals Larreta (Juntos por el Cambio) willen hem alvast zwaar aanpakken als ze aan de macht komen.

Grabois is een advocaat die opkomt voor de informele arbeiders en pleit voor een landhervorming volgens rechtse journalisten. Volgens Grabois is hij bezig met de leefbaarheid van achtergestelde wijken te verhogen. Hij is in ieder geval een socialist of sociaal activist die het peronisme nog trouw blijft. Toch is hij tegen Massa als enige presidentskandidaat voor het peronisme.

Grabois die internationaal erkend is en boeken schrijft komt op voor de laagste klassen. Als er iets aan de gang is in een ‘villa miseria’ (sloppenwijk) of in een ‘tambo’ (landbouwbedrijf) dan is hij als eerste ter plaatse om te zien wat er gebeurd is. Hij staat aan de kant van de kleine man en verdedigt hem waar hij kan, natuurlijk valt dit in onvrede bij rechts. Men denkt dat Grabois zal uit de weg worden geruimd worden als rechts wint.

De reden waarom hij meedoet is omdat Massa een echte centrumkandidaat is. Massa zei vroeger dat hij de Kirchner ging vermoorden en Grabois is een aanhanger van de Kirchner. De eerst kandidaat was Grabois-Wado, toch kiezen de peronisten voor een centrum coalitie die ver van de mensen staat.

Met Grabois hebben ze nu een kandidaat van links die aan de kant van de gewone man staat. Hij is een soort Boulos in Brazilië. Een kans maakt hij niet daarvoor zijn de Argentijnen te conservatief. Toch is het een frisse wind om Grabois aan boord te hebben. En hij is nog jong, dus hij kan de komende jaren nog groeien.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!