De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Men zegt niet ‘zachte dictatuur’ maar wel ‘geleide democratie’.

Men zegt niet ‘zachte dictatuur’ maar wel ‘geleide democratie’.

maandag 14 mei 2012 23:35
Spread the love

Dat maakt het zaakje heel wat aannemelijker voor de buitenstaander, en is het glijmiddel bij uitstek om de weerbarstige bevolking in de pas te laten lopen. Zullen we hier binnenkort de eerste staatsgreep onder Europees dictaat mogen beleven?

Naar een regering van technocraten in Athene?

De Griekse president heeft de politici opgeroepen om een regering van technocraten te steunen. De conservatieven en socialisten zijn bereid om dat initiatief te steunen, maar ze hebben een partner nodig.
Bron: www.deredactie.be 14 mei 2012 22:45

Een regering van technocraten is er één waar de besluitvorming op puur wetenschappelijke basis wordt genomen. Het betekend dat de politiek faalt. Dit is uiteraard een puur rationele bewindvoering waar kosten-batenanalyse primeert. Ik denk niet dat de Grieken hiervoor gekozen hebben en beschouw dit dus als een staatsgreep waarbij de macht van de samenleving wordt geminimaliseerd.

take down
the paywall
steun ons nu!