De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

La face cachée de Bullrich

La face cachée de Bullrich

donderdag 7 september 2023 19:46
Spread the love

Bullrich is kandidate voor de presidentsverkiezingen voor Juntos por el Cambio (JXC) in Argenitinië. Ze haalde het van Horacio Laretta (JXC) in de voorverkiezingen of Las Paso van die partij. Ze was onder ex-president Macri (’16-20) minister van veiligheid. Ze kreeg het cachet van ‘mano dura’ of harde hand. Tegenwoordig zegt ze dat Argentinië een narcostaat aan het worden is. Ze zegt dat ze nog verder wil gaan in haar veiligheidsbeleid.

Het programma van Bullrich:

  • Vrije circulatie van de dollar
  • De helft minder ministers
  • Racionaliseren van de publieke bedrijven
  • Verlagen van de strafrechterlijke leeftijd
  • Afbouwen van de prioriteit op telecommunicatie
  • Het leger laten samenwerken met de Federale Politie om speciale eenheden te maken
  • Werkloze jongeren verplichten tot civiele dienst
  • Regionaal buitenlandsbeleid

Ze schreef dit allemaal in een 86 pagina’s tellend rapport. Er zijn ook enkele nieuwe maatregelen zoals een fonds voor jonge huurders zodat ze alleen kunnen gaan wonen. Ze wil ook de sociale plannen actualiseren.

Het ziet er dus naar uit dat haar beleid een mengeling is van het beleid van Massa en Milei. Toch staat ze dichter bij Milei en kunnen we zeggen dat ze haar best zal doen om Massa uit race te schoppen in Oktober. Ondertussen heeft Massa wel de devalutie van 30% na Las Paso kunnen te niet doen, omdat hij voor de interne voorverkiezingen nog een lening deed bij het IMF. Mensen die vroeger pro-Macri waren zijn nu pro-Massa, zelf een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!