De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Judas theaterProducties stelt nieuw seizoen voor

Judas theaterProducties stelt nieuw seizoen voor

vrijdag 18 januari 2013 16:38
Spread the love

Een gloednieuwe musical rondom het leven van zangeres Josephine Baker gaat komend theaterseizoen in première. Judas TheaterProducties maakte eerder al voorstellingen als The Last 5 Years en Lelies, maar brengt nu Josephine B. op de planken. Leki neemt de hoofdrol voor haar rekening. Martin Michel is verantwoordelijk voor de regie, Frank Van Laecke tekent voor het scenario en Allard Blom verzorgt de liedteksten. Voor het stuk wordt nieuwe muziek gecomponeerd door Sam Verhoeven, maar ook oude klassiekers als J’ai Deux Amours en La Vie en Rose zullen tijdens de voorstelling klinken.

Josephine Baker vertelt het verhaal over de dochter van een wasmoeder uit Saint Louis (Missouri). Ze kende in haar jeugd veel armoede, totdat zij begin jaren ‘20 haar debuut maakte op Broadway in de show ‘Shuffle Along’. Door haar komische vertolking werd zij een grote publieksfavoriet. Haar grote doorbraak beleeft ze met haar dansact in pikant bananenrokje in Parijs. “Wat een inspirerende reis om in het levensverhaal van Josephine Baker te duiken, én in de theater- en musicalwereld”, vertelt Leki. Met een gezonde dosis zenuwen en vooral bakken ‘goesting’ sta ik te popelen om van start te gaan met de cast en het hele Judas-team.”

De cast bestaat voorts uit een mix van jong talent en gevestigde waarden. Jan Schepens neemt de rol van orkestleider Jo Bouillon op zich. De Nederlandse acteur Hein Gerrits vertolkt de rol van Pepito Abatino. De groep wordt vervolledigd door Laurenz Hoorelbeke (‘Lelies’, ‘Ben X’), Alexander Metselaar (hoofdrol in ‘Domino’) en Dieter Spileers(‘Wicked’). Er ontbreekt nog één naam dat is Guy Van Damme.

Een niet te missen topproductie op de planken van de Rode Zaal!

———————————————————–

VIP: € 35 (inclusief programma, beste plaatsen in de zaal, glaasje cava met hapje in de pauze, persoonlijke ticketbalie en vestiaire)

INFO: www.judastheaterproducties.be

take down
the paywall
steun ons nu!