De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

IMF en Griekenland – het lag al vast

IMF en Griekenland – het lag al vast

woensdag 4 mei 2011 23:56
Spread the love

Vandaag is het duidelijk geworden dat Griekenland en het IMF al een princiepsakkoord hadden nog vóór de verkiezing van Giorgos Papandreou in het najaar van 2009. Lakis Lazopoulos, een invloedrijke journalist – in een Griekse context betekent dit: een gepatenteerde volksmenner, maar dat doet hier niet ter zake – toonde gisteren een – waarschijnlijk niet toevallig – geknipt stuk uit een Canal+-interview met Dominique Strauss-Kahn, de voorzitter van het IMF, waarin deze laatste zegt dat er wel degelijk al maanden was onderhandeld voor toetreding tot het IMF ALS Papandreou de verkiezingen zou winnen, maar dat hij dit nooit politiek verkocht zou krijgen en het daarom maar verzweeg (http://www.youtube.com/watch?v=vIsvVZl16VA na 43 seconden). Volgens de officiële versie is men pas beginnen te onderhandelen NA het aantreden van Papandreou. Deze laatste beloofde tijdens zijn verkiezingscampagne categoriek dat Griekenland nooit zou toetreden, omdat er wel degelijk geld was. Meer nog, hij beloofde opslag voor iedereen! Met deze populistische belofte won hij de verkiezingen van die andere partij, de Nea Dimokratia, die voor 1 keer pragmatisch campagne voerde, zeggende dat er flink bespaard moest worden. De uitkomst lag dus voor de hand. Het moge duidelijk zijn dat er op waanzinnige schaal gelogen en bedrogen is, enkel en alleen om Papandreou als paard van Troje de niet zo hidden agenda van het IMF te laten uitvoeren… Dat vermoedden we al, maar nu is het ook bewezen!
Dit nieuws is natuurlijk een bommetje. De Grieken liggen echter murw in de touwen. Vandaag vroeg de gepensioneerdenbond van parlementsleden (in Griekenland heb je na 4 jaar parlement recht op een volwaardig pensioen!!!!) voor zo’n 850 leden tot 250.000 euro per persoon aan ‘nooit ontvangen opslag’… Om maar te zeggen dat ze hier elke dag niet goed weten waar eerst verontwaardigd over te zijn…

take down
the paywall
steun ons nu!